sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Kesäkuulumisia

Kesä menee niin lujaa vauhtia, että ei oikein tahdo aktivaattorikaan pysyä mukana. Kesään on kuulunut monenlaista menemistä ja sitten rauhallisia toimistopäiviä.

Keskipiste-Leaderin nuorisoaktivaattorin ominaisuudessa olen kesän aikana osallistunut monenlaiseen menoon. 6.6 olin CIMOn järjestämässä koulutuksessa, jossa opin erinäisiä asioita EVS-vapaaehtoishankkeista. Nämä tiedot pääsevät hitaasti, mutta varmasti käyttöön tulevaisuudessa, koska Keskipiste-Leader on akkreditoitu EVS vastaanottavaksi ja lähettäväksi tahoksi. Tämä siis tarkoittaa sitä, että voimme ottaa vastaan nuoria vapaaehtoisia toisista EU maista ja myös lähettää paikallisia nuoria johonkin vapaaehtoishankkeeseen toiseen EU maahan.

9.6 pääsin mukaan mielenkiintoiselle opintokierrokselle Keskipiste-Leaderin rahoittamiin "aikuisten" hankkeisiin. Kävimme yhdessä hallituksen kanssa tutustumassa moniin yrityksiin, jotka ovat saaneet kauttamme tukea ja näyttävät menestyvän hyvin. Toivottavasti tulevaisuudessakin monet hakevat ja saavat näitä tukia ja näin parantavat elämäämme maaseudullla.

Sitten vähän kansainvälistä verkostoitumista oli luvassa 14.-16.6 kun osallistuimme Hankeneuvoja Annin kanssa ELARD seminaariin Sastamalassa. Tämä seminaari oli Euroopassa toimivien Leader yhdistysten ensimmäinen verkostoitumisseminaari, jossa käsiteltiin Leader-toiminnan tulevaisuutta. Sain muutamia kontakteja Leader-toimijoihin, jotka tekevät myös nuorisohankkeita. Toivotaan, että jossain vaiheessa nämä kontaktit poikivat yhteisiä nuorisohankkeita, vaikkapa Yout in Actionin avustuksella.

Nyt tällä viikolla pitäisi sitten lähteä parille ekskursiolle Nuorisoaktivaattori Minnan kanssa. Tarkoituksena olisi kiertää vähän jo rahoitettuja Nuoriso Leader hankkeita. Huomenna tarkoituksena olisi kierrellä Keskipiste-Leaderin alueella ja torstaina sitten Rieska-Leaderin alueella. Eli menoa ja meininkiä riittää.

Muistakaahan nuoret ihmiset, että seuraava Nuoriso Leader- haku on elokuun loppuun mennessä.

Iloista kesää
Johanna